Het team Toby bestaande uit Jan van der Wel , Harmjan Kors , Dominique te Riele  (allen Windesheim), aangevuld met Diederik Vos – Game-artist, Johan te Grotenhuis – Animation en Laura Bunt – Communication & Multimedia Design

De opleiding tot recherchekundige aan de politieacademie bestaat uit een viertal onderdelen die ‘kernopgaven’ worden genoemd. Eén van deze onderdelen is de kernopgave ‘ACTESO’. Dit staat voor Adviseren, Coördineren, Toepassen en Evalueren van Strategieën in Opsporingsonderzoeken. Het is een recherchetactische opleiding waarbij o.a. gebruik gemaakt wordt van een cold case onderzoek. Studenten onderzoeken, analyseren en evalueren deze cold case om tot eventuele aanbevelingen voor de praktijk te komen.

Aanleiding van dit spel, In Case of Emergency, is dat studenten van de kernopgave ACTESO aangegeven hebben de kennis die zij hebben opgedaan tijdens de lessen individueel willen oefenen, alvorens een tentamen afgenomen wordt. Het doel van het spel is het bieden van een digitale omgeving waarin de studenten hun kennis kunnen toepassen, in een omgeving waarin zij uitgedaagd worden om de juiste onderzoeksvragen te stellen en het juist interpreteren van gevonden aanwijzingen.

Korte omschrijving

De speler neemt de rol aan van een detective en moet een mogelijke moord zien op te lossen. Dit doet de speler aan de hand van het verzamelen van informatie, de juiste onderzoeksvragen te formuleren en de juiste onderzoeksvragen uit te voeren. De informatie wordt verzameld door het vinden van objecten (mogelijk verborgen of verstopt, gerelateerd aan de zaak), of het ondervragen van getuigen, verdachten en een klein professioneel onderzoeksteam. Ook zal de speler voorwerpen kunnen vinden die niet van toepassing zullen zijn, of de verkeerde vragen kunnen stellen om foutieve informatie te ontvangen. De speler kan dit gebruiken, maar het zal de speler voornamelijk vertragen.