incidentcontrolHet Leerbeer team, bestaande uit Windesheim studenten Rudy de Bock, Davey Heeren en Cars Willems aangevuld met CMD studenten Lion Mussé en Marcella van Maanen, is gevraagd om voor de Meldkamer van de politie een serious game te ontwikkelen. De doelgroep bestond uit studenten op de Politieacademie die worden opgeleid voor het uitgifteproces van de politie in de meldkamer van het noodnummer 112. Het doel van het spel is het trainen van vaardigheden die nodig zijn bij het uitgifteproces van de meldkamer. Deze vaardigheden bestaan onder andere uit vooruit denken, strategisch positioneren, regisseren, anticiperen, juiste eenheden koppelen aan meldingen, veel verschillende sneltoetsen kunnen gebruiken, de bezettingsgraad hoog houden, anticiperen op verandering en (creatief) oplossingen bedenken.

Het spel, Incident Control, is een spel met een hoog tempo op mobiele apparaten. De speler stuurt een team van handhavers aan om zo snel mogelijk incidenten op te lossen. Er zijn veel verschillende meldingen en elke melding heeft een andere eenheid, of zelfs een combinatie van eenheden, nodig om het op te lossen. Er zijn twee speltypes; een campagne, waar de speler vaste scenario’s speelt en nieuwe scenario’s moet vrijspelen, en een multi-player, waarbij de speler tegen een andere speler speelt die de meldingen in het spel brengt. Het spel wordt gespeeld op een speelbord met zeshoekige speelvlakken en in rondes met elk een bepaalde tijd. Hoe minder tijd voor elke ronde, hoe moeilijker het spel.

In elke ronde moet de speler alle eenheden die de speler wilt bewegen aansturen, terwijl de speler in de gaten houdt waar de meldingen zich bevinden. Het is namelijk niet altijd het geval dat de meldingen op de plek blijven waar ze in eerste instantie zijn gesignaleerd. Om het de speler nog moeilijker te maken, zullen er blokkades zijn waardoor de speler goed moet positioneren en vooruit denken.

In het spel bevat ook de optie “map building”. Zo kan er een eigen scenario worden gemaakt om de studenten die een opleiding op de politieacademie volgen allerlei soorten scenario’s voor te schotelen.