Twee oude bekenden

rijsimulatorIn semester 2 van het schooljaar 2016-2017 zijn twee projecten voor de Politieacademie uitgevoerd. In stilte. Althans op de website. Er werd tijdens het maken namelijk veel geluid gemaakt. En niet alleen door de speakers van de geluidssystemen. Er wordt geschoten en flink gas gegeven. Er is gewerkt aan twee Virtual Reality simulatoren.

Het project Rijsimulator heeft als doel om agenten in een rijstoel in extreme verkeersomstandigheden te brengen. De politie Touran is 3D nagebouwd inclusief een set aan verkeers- en achtervolgingssituaties. We bouwen in dit semester door aan dit project. Er moet een multi-player versie komen waar agenten in verschillende “auto’s” gezamenlijk in actie kunnen komen.

In het project Gevaarsbeheersing ligt de nadruk op het herkennen van dreigingen in publieke omgevingen. De eerste versie is een groot plein nagebouwd en zijn een aantal dreigingen geïmplementeerd. Er is een tool voor de instructeur gemaakt om elementen als weer, drukte etc. Dit semester wordt doorgebouwd aan nieuwe scenario’s en wordt o.a. onderzocht hoe we een realistisch wapen aan de game koppelen.

Nieuw semester, locatie en opdrachten

20992766_697062903824384_7469110931281533736_nDe kop van het eerste semester is eraf. De eerste week zit erop. De opdrachten zijn verstrekt, de eerste interviews gehouden, de teams zijn samengesteld en de eerste versie van een planning is gemaakt. Stickers en schetsjes zijn al waargenomen. De VR-ruimte kan worden ingericht.

Een nieuwe plek in het Cibap gebouw. Niet meer in 406 in de Ontwerpfabriek, maar in ruimtes 201 en 202 van op de tweede verdieping van het hoofdgebouw van Cibap. 36 studenten zijn gestart in zes opdrachten en twee game studios.
Studenten van Windesheim Zwolle en Windesheim Flevoland, Deltion College, Cibap, Grafisch Lyceum Utrecht en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Uit een record aantal richtingen. Uiteraard zijn Software Engineering en Game Design ruim vertegenwoordigd. Maar ook Business IT & Management (BIM) Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Bedrijfseconomie, Commerciële Economie, Electronica, Small Business Retail Management (SBRM), Industrieel Product Ontwerp (IPO) en Communicatie & Multimedia Design (CMD). Waarlijk multidisciplinair met MBO en HBO disciplines.

We danken de opdrachtgevers, de Politie, de Politie Academie, afdeling MWD van Windesheim, ManSystems en het Lectoraat Innovaties in de zorg voor hun vertrouwen in de goede afloop. En voor het Escaperoom project bedanken we de mannen van Thegreatescape in Zwolle voor hun inhoudelijke meedenken. Het studententeam is heel en compleet uit de Prison Cell gekomen!